Fridericianum compleet

Het was natuurlijk niet alleen maar Marc Bijl wat de klok sloeg in Fridericianum afgelopen vrijdag. Ook de nieuwe entree van Richard Hutten, een muurschildering van Rirkrit Tiravanija en twee solo exposities van Klara Lidén en Cyprien Gaillard gingen open.

Fridericianum

Rechts in het hoekje poetst Richard Hutten de laatste hand aan zijn nieuwe balie inclusief letters om op te zitten.

Rirkrit Tiravanija

Klara Lidén

Franse rotondekunst op tournee langs europese kunstruimtes, Cyprien Gaillard.

In zijn Russische relvideo en onderstaande polaroid reisverslagen speelt Cyprien Gaillard wel erg nadrukkelijk leentjebuur bij Parijse stadsgenoot Honet.

Villeroy & Boch meets Jeroen Jongeleen

Fridericianum

You may also like...

19 Responses

 1. iris says:

  Wat ik goed vind is dat er een poetische ondertoon ligt in Cypriens werk, t is niet gewoon polaroids bij elkaar, niet zomaar n reis verslag ofzo, hij stopt dingen bij mekaar die dan een nieuw verhaal worden.
  Vind het superinteressant werk.

 2. JJ says:

  ja, inderdaad goed bedacht door honet(incl. russische rellen video)
  of zoals ze dan plachten te zeggen: beter goed gejat dan zelf bedacht, ofzoiets. maar die eend is wel een mooi ding. daar is het tenminste min of meer duidelijk dat het niet van hemzelf is..hoewel ook dat onvermeld

 3. brs says:

  ha dat jatten, das weer typisch die graffiti artiesten die daar over gaan zeuren.
  orginaliteit is zo overgewaardeerd.

 4. rein w says:

  De directie van het Fridericianum dankt het onafhankelijke medium Trendbeheer recht herzlich voor alle free publicity en exposure. Het was aangenaam om Rotterdam in Kassel te mogen verwelkomen!

 5. @ rein w: de directie van Stroom Den Haag dankt het eigenzinnige Fridericianum in het stadje K. voor zijn gastvrijheid.

  Marc Bijl zette een overtuigende en fotogenieke show neer die (gelukkig) veel vragen oproept. Het vormde een geweldig tweeluik met Cyprien Gaillard’s presentatie van 3 onontkoombare werken. Ik heb die avond van de straat-wachters veel geleerd over Honet, oorspronkelijkheid, de scene en haar mores, en dergelijke. Diens site bekeken: diverse erg boeiende projecten / werken. Niettemin geen een polaroid gezien. Ik denk dat de twee Fransen beslist enkele gezamenlijke interesses hebben: Atlantikwall, trespassing, ruïnes, romantiek, ed. Maar waar de (eigen) aanwezigheid bij Honet allesbepalend is, overheerst bij Gaillard de interesse in de omgang met het modernistische stedelijke landschap. En de consequenties die dat heeft voor bewoners, bijv. Kom vooral zelf kijken bij Stroom, vanaf 21 februari: http://www.stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=6531892.

 6. rein w says:

  Arno heeft gelijk, waar het Gaillard/Honet betreft! Ik zie die link met Honet ook niet zo… Gaillard gaat het inderdaad om het modernistische stedelijke landschap én de gebouwde landschappelijkheid! Kortom: eerst allemaal naar het stadje K. en vervolgens naar het dorp D.H. Overigens Arno: Watch Klara Lidén!

 7. JJ says:

  http://hnteuropa.free.fr/page32.html
  je moet maar een beetje door z’n reisverslagen klikken. van z’n polaroid-presentaties in parijs zijn online geen plaatjes te vinden, maar hebben desondankt toch echt plaats gevonden

 8. JJ says:

  ..inclusief de moscow-rellen video die hem destijds vriendschappelijk is toevertrouwd door de makers.

 9. JJ says:

  ..inclusief de moscow-rellen video die hem destijds vriendschappelijk is toevertrouwd door de makers.
  gaillard had zijn eigen materiaal er welliswaar achteraangeplakt, gelardeerd door een heuse troubadour, wat het ook zeker een eigen gezicht gaf, maar dat materiaal van dat gevecht was gewoon niet het zijne, en op een zelfde manier gepresenteerd als contextmaker rond de foto’s.

  maar al met al zag het er zeker goed uit en vanzelfsprekend altijd prettig een onderwerp als dat publiek te zien worden gemaakt.

  hij had volgens mij alleen wel wat ruimhartiger met de credits om mogen gaan.

 10. rein w says:

  Appropriation art! Een oude, maar niettemin discussie. We hebben allebei een beetje gelijk, denk ik. Thanks for your inside knowledge!

 11. JJ says:

  zeker, zeker, zo oud als picasso. maar t moet altijd wel even vermeld worden voor de volledigheid en uit respect voor de nabestaanden.
  ;)

 12. ss says:

  Art inconsequence – Wir haben die Züge schön
  http://www.youtube.com/watch?v=2CSfyCO6V2g

 13. MB says:

  een vlieg in een plee heb ik ook al eens eerder ergens gezien…van wie is het orgineel ook alweer?

 14. cioran says:

  copyrights vlieg Koninklijke Sphinx

 15. ET says:

  Jaja maar zo is het toch altijd wat, het lijkt altijd wel ergens op niewaar?

 16. rein w says:

  Die vlieg in Kassel lijkt goed!

 17. wouter says:

  Coole link Simon, ga strakjes als het donker is “for old times sake” lekker een paar uurtjes sproeien en fijn hard op de adrenaline.

 18. JJ says:

  simon, ik heb geen idee waar die link van jou op slaat.

 19. rein w says:

  Heb je ook een detail van die eerste foto Jeroen? Ik zou zo graag zien, wat je daar aan het doen bent boven op de Weinbergbrücke…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *