Sergey Mikhaylovich Prokudin-Gorsky

100

Обед на покосе, 1909 (Link)

Honderd jaar oude Russische kleurenfoto’s van Sergey Mikhaylovich Prokudin-Gorsky.

flickr.com/photos/prokudin-gorsky/

“Exactly one hundred years ago a Russian photographer, began a remarkable project. With the blessing – and funding – of the Tsar, Nicholas II, he embarked on an extraordinary journey to capture the essence of Russia in full color photographs. “

socyberty.com/History/[…]Old-Color-Photography-of-Prokudin-Gorsky.797569

3 Responses

 1. Ed says:

  Hier nog zo’n soort link.. met o.a oudhollandsche afbeeldingen

  http://www.old-picture.com/

 2. Het bijzondere van Prokudin-Gorsky’s werk was dat hij drie exposures per foto nam, elk door een kleurenfilter. Daarom zijn z’n foto’s nog zo levendig en kleurecht als op de dag dat hij ze maakte. Waar je wel verkleuringen ziet is dat vaak omdat het onderwerp bewoog, bijvoorbeeld bij stromend water.

 3. Hadewych van der Werf says:

  Kan iemand mij helpen aan een onlangs gepubliceerd krantenartikel over de Gorski foto’s.
  In het Fotografie museum in Levanger Noorwegen is een deel van de fotocollectie te bezichtigen, er zijn prints op doek gemaakt, heel bijzonder. Het procede kregen we uitgelegd door de beheerder.Graag zou ik het onlangs gepubliceerde krantenartikel naar hem op sturen.

  vr. gr. Hadewych

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *