Ich bin Enric Marco @ IFFR

Documentaire over Enric Marco, als jonge man gaat hij in de 2e wereldoorlog vrijwillig in een fabriek in Duitsland werken want daar valt goed te verdienen. Na de oorlog liegt hij een carriere als het gezicht van de Spaanse holocaust overlevenden bij elkaar (200 lezingen per jaar waaronder het Spaanse parlement). In 2005 komen z’n leugens uit en barst het schandaal los. Nu is er een documentaire over de beste man waarin hij wordt gevolgd op een reis door Duitsland op zoek naar zijn herineringen. Wat volgt zijn anderhalf uur zelfmedelijden en krampachtige leugens. Als documentaire is het een beetje rommelig en het eigenlijke verhaal is al vrij snel verteld maar het totale gebrek aan zelfkritiek van Enric Marco maakt het toch tot een fascinerende film.

Volgens het IFFR program al voorbij, volgens de regiseur ook nog te zien op 4 februari a.s. (geen idee waar).

FilmFestivalRotterdam.com/nl/films/ich-bin-enric-marco/

FilmFestivalRotterdam.com/nl/films/ich-bin-enric-marco/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *