Modern art was CIA ‘weapon’. Revealed: how the spy agency used unwitting artists such as Pollock and de Kooning in a cultural Cold War (must read, artikel uit 1995)

Independent: Modern art was CIA ‘weapon’. Revealed: how the spy agency used unwitting artists such as Pollock and de Kooning in a cultural Cold War (must read, artikel uit 1995)

Niels Post
About Niels Post 6695 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

6 Comments

 1. oud nieuws, maar wel interessant in relatie tot huidige anti-kunst mega kortingen op cultuur.

  nb. kunstenaars als pollock wisten met grote waarschijnlijkheid best dat ze hiervoor werden ingezet – hun socialistische toon moesten ze immers ook matigen in ruil voor groot succes door deelname aan de grote sbstract expressionism promotours.

 2. ‘grote promotours is wat we missen nu’

  wat voor kunst zou deze regering dan moeten promoten? wat stel je je voor bij anti-islam en anti-linkse kerkkunst?

  line-up?

 3. kom kom hoeft niet anti van alles, gewoon pro van alles kan ook :

  line-up:
  1rob van koningsbrugge
  2 etc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*