Opening Sophie @ Het Magazijn

Het gaat goed met Anouk Griffioen (rechts). Wat volgt er hierna? ArtRotterdam?

De hoofdstad is de hoofdstad omdat het de hoofdstad is. Maar óók omdat ze er weten hoe een kunstfeestje te organiseren. Op de particuliere hotspot Het Magazijn vond vrijdagavond de opening plaats van Sophie; een samenwerkingsproject van Annemarieke van Drimmelen en Anouk Griffioen.

Kunstenares Griffioen en fotografe Van Drimmelen besloten in 2009 om hun talenten eens samen te brengen. Het resultaat; een reeks monumentale werken met het Nederlandse topmodel Sophie Vlaming in de hoofdrol.

Het project is nu overal. In de Linda, Glamcult, Glamour en de Viva. Gelukkig halen de dames hun neus niet op voor een beetje aandacht vanuit de media.

In het midden: kunstpaus Gijs Stork (Het Magazijn)

Bij de tentoonstelling verschijnen vijftig ‘limited edition cassettes’, met in elk tien afbeeldingen uit het project. Op de eerste dag bleek al de helft te zijn verkocht.

De weekend-expositie Sophie is alleen nog vandaag te bezoeken. Snel dus nog even naar de Oudezijds Voorburgwal 153.

vandrimmelengriffioen.com

magazijn153.nl

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

3 Comments

  1. Bij magazijn153 staan nergens geen openingstijden, bij vandrimmelengriffioen.com wel: Op 27 en 28 november open van 12:00 – 17:00 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*