BRAK 2: Bas van den Hurk en Martijn Hendriks @ Duende

Noteer zondag 6 maart alvast in uw agenda: BRAK-talk van Bas van den Hurk en Martijn Hendriks. Bent u verhinderd dan loont het meer dan de moeite een afspraak te maken.

duendestudios.nl/brak/view/brak_2/

Een zeer zorgvuldig geconstrueerde tentoonstelling. De werken komen het best tot zijn recht in dialoog met elkaar en in verhouding tot de ruimte – dus niet per sé zoals hieronder per stuk getoond.

Maar wat een ervarings- en interpretatiefeest.

Martijn Hendriks (momenteel ook in W139) zag ik niet eerder in het echt. Het doet het heerlijk met Bas van den Hurk, maar ik vermoed ook dat het (tijdelijke) resultanten zijn van eerdere handelingen elders.

Bijzonder aan het werk van Bas van den Hurk is dat het over de rand van het haalbare gaat. In hoge mate abstract en ondanks een hoog gehalte aan rotzooi/rommel/troep worden de afzonderlijke werken van de weeromstuit keer op keer prachtige esthetische objecten. Maar vooral ook door de plaatsing: overleeft zo’n werk in eigen huiskamer, of moet de meester het dan zelf komen plaatsen?

Absolute aanrader!

Nog te zien (op afspraak) tot 6 maart, 6 maart artist talk.

duendestudios.nl/brak/view/brak_2/

You may also like...

1 Response

 1. b says:

  Dank Jeroen!

  zie voor meer installatieshots:
  http://www.whatspace.nl/nieuws/bas-van-den-hurk-en-martijn-hendriks-/-beside-itself.html

  en voor de lezers onder ons de tekst van David Joselit over de vraag naar schilderen binnen een genetwerke omgeving die als uitgangspunt diende:

  http://www.whatspace.nl/filosofie/painting-beside-itself-david-joselit.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *