Prangende vragen

Ko van Dun: Ilse van Rijn kan niet schrijven. [Nee zo zegt hij het niet. Maar het is een interessante klacht ten aanzien van doods, dor en in wezen onzinnig taalgebruik in ‘kunstkritiek’.]

1 Response

  1. Kees says:

    Hmmm, als je zo iemand aanpakt moet je verder gaan dan een (overigens stilistisch onmogelijke en gewoon onvolledige) zin. We hebben allemaal wel eens een off-day. Als je in het algemeen iets wilt zeggen over kunstkritiek zou ik wel eens willen weten wat dan wèl wenselijk is. Die prijs voor de jonge kunstkritiek geeft daar, door de ingebouwde beperking, ook geen duidelijkheid over. Om van een potentieel kunstpubliek uit te gaan , zoals van Dun kennelijk wil, lijkt me ook niet de juiste weg. Naar mijn idee moet een criticus helder schrijven en duidelijk benoemen en geëngageerd zijn. Een geïnteresseerd publiek zal dan met plezier volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *