12 Responses

 1. Ove Lucas says:

  Schande!

 2. E. says:

  En zo vallen zolangzamerhand alle CBK’s om…

 3. JB says:

  Ik ken CBK Dordrecht als een oorspronkelijk CBK met een eigen gezicht, actief en zichtbaar en belangrijk voor het kunstklimaat in Dordrecht.

  Ik wist al langer van de dreiging tot sluiting – maar nergens ben ik ook maar een flard van protest tegen gekomen. Tegen beter weten in stilte voor de sluiting? Het persbericht is op zn zachtst gezegd neutraal van toon. Medewerkers behouden baan, het CBK wordt ‘ontvlecht’ en er komt een nieuwe cultuurorganisatie – maar het pand aan de Voortstraat sluit.

  Pictura en galerie Intermezzo zullen sluiting buurman CBK daar vast wel betreuren.

 4. Energiek Chicago says:

  Tegen zoveel ‘visie’ kan geen enkele CBK op. Doen we de boel eerst dicht, gaan we later wel eens kijken wat we later nog eens willen met cultuur. Ontvlechten, my ass. Het is gewoon afknippen, maar zo stoer durven ze dat dan weer niet te zeggen.

 5. aap says:

  Op facebook heb je een protestpagina en ik kwam dit tegen

  http://petities.nl/petitie/behoud-cbk-en-kwaliteit-cultuuraanbod-in-dordrecht

  Beetje een ander zacht protest dan dat je op de barricades gaan staan met brandende fakkels en vlaggen maar a la

 6. JB says:

  > ik kwam dit tegen

  Ah middels ctrl+F blijkt dat ik 5 maanden geleden die petitie ook ondertekende.

  Facebook pagina: http://www.facebook.com/#!/BehoudCBKDordrecht

 7. Michiel Morel says:

  Wat weten die minkukels in Dordt het toch mooi te verkopen: het CBK ontvlechten en een nieuwe cultuurorganisatie oprichten! Je krijgt er haast tranen van in je ogen. ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ komt nu wel erg dichtbij.

 8. RV says:

  Heb nooit geweten dat het CBK Dordrecht, wat altijd zo actief en bruisend leek, zo’n vastgeklitte bende
  bleekt te zijn, dat het nu opeens “ontvlecht” moet worden.
  Heel veel sterkte daar in Dordrecht.
  Jammer dat het opportunistische stadsbestuur zo makkelijk haar oren laat hangen naar onze populistische medemens en er blijkbaar de meerwaarde niet van kan inzien.

 9. Jane Mansfield says:

  Niet heel vreemd als de huidige medewerkers indirect afhankelijk zijn qua nieuwe baan van datzelfde brute college om te worden herplaatst bij andere gemeentelijke diensten. Been, schoppen, eieren, geld, zoiets. Die gaan nog wel hun mond open doen als ze elders terecht komen.
  De erkenning van het CBK Dordt ligt grotendeels buiten Dordt zelf – en dus onderdeel van het probleem, want: relatief te weinig lokaal draagvlak – dus als iemand op de barricades moet voor/met hen, zijn wij het. Alleen is het wel aan het CBK (geweest) om die externe erkenning binnen eigen gelederen te verzilveren.

 10. Ove Lucas says:

  misschien is het zo dat de uitmuntende reputatie van CBK Dordrecht meer buiten dan binnen de stadsgrenzen lag
  desalniettemin kan toch niet over het hoofd worden gezien dat het (al jarenlang) activiteiten organiseerde die gaan over het DNA van de stad, in combinatie met bewoners, in verbinding met anderen, de stad meer dan een simpele D
  Jane zoende in 1958 de haar volkomen onbekende Zwarte Panter
  jij nu degenen die jou wellicht niet zagen?

 11. Jane Mansfield says:

  Of hun inspanning en meerwaarde werd over het hoofd gezien, of niet op waarde geschat: het zegt eigenlijk hetzelfde. Niet zozeer iets over de daadwerkelijke waarde van het CBK, maar over wat Dordt denkt dat momenteel ‘Beter voor Dordt’ is. Als er genoeg mensen hetzelfde vinden of daar in geloven, dan is het uiteindelijk zo. Treurig. Rare is wel dat er niet een wegkwijnfase is gegund, dat was veel logischer geweest. Daadkrachtige symboolpolitiek.
  Ben benieuwd hoe de locals de uitleen denken te gaan runnen. Prachtige collectie, klein maar fijn. En al die prachtige lege panden die staan weg te rotten in het centrum, smekend om kunstenaarsbezetting. En wat komt er in de Voorstraat vanaf juli?

  Dat van die panter kan ik niet volgen, maar ik zoen geen onbekenden meer sinds 1958.

 12. Ove Lucas says:

  ik vind dat alle Dordtse kunstenaars, aangevuld met kunstenaars uit den lande, zich sterk moeten maken
  weet wat er verloren gaat!
  Frans de Munck ging na 1958 helaas ook neerwaarts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *