A Risk-Taker’s Debut (de meest gehypte tentoonstelling van het jaar)

NYT: A Risk-Taker’s Debut (de meest gehypte tentoonstelling van het jaar)

You may also like...

8 Responses

 1. Unicorn says:

  Drap

 2. Energiek Chicago says:

  Alles wat ‘street art’ zo interessant maakt on the streets, lijkt het wel te missen in het museum. Ik heb althans nog geen ‘street art’ tentoonstelling gezien in het museum die niet doods, doods, doods was. Inclusief deze (alhoewel ik ‘m alleen vanaf de foto’s heb gezien. De reportage is niet direct een uitnodiging er heen te vliegen).

  Ik weet niet of het aan het museum ligt als instituut, of aan het feit dat deze art alleen op de straat te pruimen is, in ieder geval dragen ze elkaar naar het graf. Waarbij het museum de kist is en ‘street art’ de overledene. Beide kunnen onder de grond.

  De spanning, het spontane, het kwetsbare, de lucht, het rebelse, echt alles ben je kwijt als je street art in een museum propt. Bovendien gelden in een museum nu eenmaal andere wetten, wetten die niet gelden voor street art, daarom is het nu juist street art.

  Volgens mij is het domweg een giftige combinatie, street art en het museum. Het is populistisch hedendaagse antropologie. Zijn er geen bewegingen binnen de street art die vinden dat je dit niet moet willen? Binnen de museumwereld hoef ik die vraag eigenlijk niet meer te stellen: die zouden hun moeder nog tentoonstellen als het extra publiek oplevert.

  Het is net alsof je door de Kalverstraat loopt, yuk. En om het laatste restje twijfel over de kwaliteit van de show weg te nemen: het hoekje dat is ingericht om een zwerver-pop neer te zetten. Ondraaglijk. Of lachwekkend, daar ben ik nog niet uit.

  Meneer Deitch, kijk eens naar Kienholz en zie hoe het ook kan, in het museum. Dat is pas ‘rad’.

 3. Energiek Chicago says:

  Drap, dat vat het natuurlijk ook goed samen.

 4. ss says:

  Officer Richter said he had been over to look at the exhibit a few times.

  “I think graffiti is so yesterday,” he said.

 5. E.Rosie says:

  “Cavemen drew on walls.”

 6. Energiek Chicago says:

  “Cavemen drew on walls.”

  De discussie erover zal dan ook al wel een baard hebben.

 7. fas says:

  cavemen—>kerk—>museum

  uithangbord—>graffiti

  hang vermeer op de skatebaan en je ziet zoooo’n duf ding..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *