Frank Lloyd Wright VS Bob de Bouwer

En als het nou voor een golfterrein was – sport is gezond – of een winkelcentrum… Maar nee: een projectontwikkelaar dreigt met sloop van deze villa van Frank Lloyd Wright om een parkeerbeleving te creeën. Cultureel erfgoed als ordinair winstpakkertje. Dat zouden wij in Nederland nooit doen. Het is dan wel niet helemaal nieuw meer, met een witkwast, een nieuwe keuken en vaste vloerbedekking valt er best nog wat van te maken.

nytimes.com/2012/10/03/arts/design/frank-lloyd-wright-house-in-phoenix-faces-bulldozers.html

Je kunt zo met de wagen de slaapkamer in rijden.

U kunt hier tekenen:

“We believe the David and Gladys Wright House is a significant piece of architecture”

change.org/petitions/city-of-phoenix-save-the-david-and-gladys-wright-house

(Alle foto’s NYT, behalve de laatste, die komt van Portlandnet.)

You may also like...

1 Response

  1. JB says:

    “The Conservancy has facilitated the purchase of the David and Gladys Wright House in Phoenix through an LLC owned by an anonymous benefactor. The transaction closed on December 20 for an undisclosed price.”

    http://www.savewright.org/index.php?t=news_focus&story_id=94

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *