De ‘Keikdoos’, kleinste museum van Nederland (1977)

De 'Keikdoos', kleinste museum van Nederland (1977)

“Kunstenaar Hans Citroen met Bob van Persie, directeur van het kleinste museum van Nederland, de ‘Keikdoos’ waarmee ze dagelijks ongeveer vijftigduizend mensen bereiken. Het museum bevindt zich namelijk in de reizigerstunnel van het Rotterdams Centraal Station.”

Rotterdam heeft inmiddels een aardige traditie van kleinste galeries en musea van Nederland danwel de wereld (o.a. Van Nagsael, Aanschouw en Hudson). Waren Citroen en Van Persie de eersten of zijn er nog oudere varianten?

Youtube.com/watch?v=oygYTkfaBc4 (video na de klik)

You may also like...

2 Responses

  1. JB says:

    Gaaf – maar wat praten ze raar in 1977; alsof het decennia eerder is.

  2. Galerie Sissingh says:

    Polygoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *