Met Neil Harbisson naar het Stedelijk

Neil Harbisson in het Stedelijk

“Hij werd geboren met achromatopsie, een afwijking waardoor hij geen kleur kan zien. Zijn wereld bestond dus uit grijstinten tot hij op een dag op het idee kwam om er iets aan te doen. Met een aantal wetenschappers ontwikkelde hij de eyeborg, een camera die hij op zijn voorhoofd draagt die kleuren omzet in geluid en die geluiden via botconductie naar zijn gehoor brengt.”

Fascinerende televisie. Motherboard, het nieuwe wetenschapskanaal van Vice, gaat met ‘s werelds eerste officiële cyborg Neil Harbisson een dagje naar het Stedelijk. Harbisson doet verslag van wat hij zoal ziet en hoort.

Motherboard.vice.com/nl/read/met-een-cyborg-naar-het-stedelijk-video (video na de klik)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *