Kunst Reserve Bank

kunstreservebank

Altijd wat – de naam alleen al. Maar het blijkt een bijzonder wervend programma, althans de aflevering waar ik afgelopen dinsdag toevallig inviel. Het item over fopgeld was interessant, to the point en verhelderend: een must see. (Uit dezelfde uitzending en eveneens aardig: gesprek met Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde over duurzaamheid.)

Wat er ook in langs kwam was de Kunst Reserve Bank. Een echte bank op de Zuidas. Ars Pecunia Magistra. De bank slaat munt. Iedere maand vier series van honderd exemplaren.

kunstwerkbank.nl

Op moment van schrijven in de aanbieding:

erikvanlieshout

Munt 25 – ‘Stop de neutronenbom’
Kunstenaar: Erik van Lieshout

johmnkormeling1

05 – ‘1x Rollen’
Kunstenaar: John Körmeling

johmnkormeling2

07 – ‘1 Brood’
Kunstenaar: John Körmeling

brummond

03 – ‘MONEY’
Kunstenaar: Bill Drummond

Weer eens wat anders dan de whype van de dag Bitcoin: knetterhard speculeren met de gereguleerde schaarste van de Kunst Reserve Bank.

Erg goed totaalproject: het geheel is veel meer dan de afzonderlijke ‘werkjes’.

Wat veel tekst en uitleg scheelt, bekijk onderstaande aflevering Altijd Wat met daarin uitgebreid aandacht voor de Kunst Reserve Bank. (Item Kunst Reserve Bank ongeveer vanaf minuut tien.)

altijdwat.ncrv.nl/nieuwsblogs/reportage-geld-scheppen

You may also like...

2 Responses

  1. NP says:

    Mooie serie van Bill Drummond. Goed vervolg ook op de £1.000.000 die hij ooit in de open haard wierp: http://trendbeheer.com/2007/05/26/k-foundation-burn-a-million-quid/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *