Frido Troost overleden

Frido Troost

Maandag 22 april is Frido Troost overleden. Naast fotohistoricus en docent aan de Rietveld Academie was hij bovenal de man van het Instituut voor Concrete Materie. Een volstrekt uniek fotoantiquariaat gevestigd in een oude smederij in het centrum van Haarlem.

Tijdens de Haarlemse Lente van vorig jaar bezocht ik het Instituut voor het eerst en was verkocht. De tentoonstelling over produktfotografie van vroeger bleek een grote publiekstrekker en Frido een bijzondere gastheer. Een enthousiasmerend verteller met een buitengewone kennis van en een grote liefde voor de fotografie en haar geschiedenis. Voor Frido was de achterkant van een fotoprint minstens zo interessant als de foto zelf.

Een geweldige man met een geweldig initiatief.

Naast analoge beeldbank was het Instituut ook een projectruimte waar hij fotografen uitnodigde tot onderzoek en experiment. Het grote ICM foto-archief kwam er nog meer door tot leven. Mijn bezoek van afgelopen januari blijkt onverwacht het laatste.

Photoq.nl/articles/nieuws/actueel/2013/04/22/frido-troost-52-overleden/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *