You may also like...

8 Responses

 1. Interessante rede. Kunst heeft meer te zoeken bij de wetenschap, dan in het onderwijs of de welzijnssector. Mee eens. Maar kunst onder de hoede van de KNAW? Dat herstelt niet de bezuiniging van Thorbecke, maar bestendigt juist de gemaakte fout.

 2. Kees says:

  Mijnheer Clevers wil wel meer rare dingen, als ik zie wat hij met onze wetenschappelijke instituten wil doen vraag ik me af wie hij vertegenwoordigt! Ik houd mijn hart vast voor dit soort ontwikkelingen, het valt wat mij betreft allemaal onder het hoofdstuk containment: als je de regelgeving en bureaucratie die momenteel de academische wereld teistert ook op de kunsten wil loslaten (en de overheid doet daar reeds stevig haar best voor) dan verdwijnt langzaam alles wat kunst de moeite waard maakt! Kunst en wetenschap zijn parallelle activiteiten, maar “the twain shall never meet”!

 3. Marcel says:

  Ik vond het juist allemaal wel klinken alsof kunst eindelijk weer eens serieus genomen werd, maar als ik Kees mag geloven, en die heeft inside information uit de academische wereld, wordt in dit geval de kunst serieus genomen. Jammer, ik was net zo blij met die rede.

 4. Kees says:

  Ik bedoel: hoe bedoel je dat Marcel?

 5. Marcel says:

  Ja, nee, het was een beetje bedoeld als Seth Gaaikemaatje, een grapje met de klemtoon, eerst op ‘serieus’, en later op ‘genomen’.
  Seth kon dat beter. En ik weet niet waar die accentjes zitten op mijn toetsenbord.

 6. Kees says:

  Moet je horen dus eigenlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *