Florentijn Hofman bij P&W

badkippensoep

Een van ‘s Neerlands grootste kunstenaars aan tafel bij Pauw en Witteman. Overal ter wereld furore – in eigen land relatief bescheiden gekoesterd. Vooral buitenmuseaal met aardvarken, beer, konijn en rat, maar het meest internationaal nieuwspakkend van dees uit de grootse Hofmanstal is toch de badeend.

Waarvan acte: te gek verhaal van Yoghoyogho in het Boijmans via Campina, de vrouwelijke kunstenares Florentin naar Tokyo, China, Japan en veel inlandse tijdelijke buitenkunst. (Kijk hier voor de eerste tests in de vijver van het NAi; de eerste twintig incluis anomalien en aanhangsels beziet u in het duckreport.)

Ook mooi aan Hofman: het gaat allemaal buitenregulier, niet het klassieke platgetreden kunstpad, maar eigenzin en buitenbeen maken de dienst uit, resulterend in een oeuvre waar je u tegen zegt. Welk museum gaat wanneer de uitdaging aan een overzicht te bieden aan wat vaak vervaagd, antimuraal en als volks goed groot en lekker is?

Uitzending gemist embedded na de klik.

pauwenwitteman.vara.nl/media/302263

(Florentijns eigen bijdragen voor trendbeheer, de ris op een rijtje: trendbeheer.com/author/FH/)

You may also like...

4 Responses

  1. JJ says:

    Top met flair!

  2. dolf pauw says:

    Nou JB goed verwoord! Klasse dus! Groet Dolf

  3. Hahaha, geweldige associatieve uitleg met dat pak yogho yogho in het Boijmans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *