Materiaalfonds

Materiaalfonds

“[…] opgericht door kunstenaars voor kunstenaars. Dit blijkt een heel solide en succesvolle basis om al meer dan 40 jaar rentevrije leningen te verstrekken. Eigenlijk een soort microkrediet avant la lettre.” (Ineke Hans, ontwerper, 29-03-2013)

Hoe goed is dat, een artist run bank van lening. Zelf kende ik het fonds alleen van naam maar bovenstaand boekje biedt een goede kijk in de keuken. Een negental projecten uitgelicht plus een vijftal interviews waarin meer op de werkwijze van het Materiaalfonds wordt ingegaan. Van boek tot prototype tot kunstbeurs, mits goed onderbouwd kan het allemaal.

In het kader van extra laagdrempelig is het boekje ook in zijn geheel online te lezen:

Materiaalfonds.nl/wp-content/uploads/2014/01/Materiaalfonds-website-spreads.pdf

You may also like...

1 Response

  1. Platform BK says:

    En voor wie nog meer wilt weten over het Materiaalfonds (en het Mondriaan Fonds) kan volgende week in Onomatopee in Eindhoven met de directeuren van beide fondsen in gesprek gaan.
    http://www.platformbk.nl/2014/03/3173/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *