Gisteren is […] The Feast of Trimalchio van het Russische kunstenaarscollectief AES+F, nadat het net van de façade was verwijderd, gestolen.

WdW persbericht: “Gisteren is […] The Feast of Trimalchio van het Russische kunstenaarscollectief AES+F, nadat het net van de façade was verwijderd, gestolen.”

Riekt naar hoax, aandachttrekkerij. Openen met “Off the wall?” waar M. Jackson gehangen wordt. – gesigneerd door de Duitse kunstenares Isa Genzken. Of is het werkelijk waar?

Volledige persbericht:

Off the wall?
Gigantisch kunstwerk verdwenen van Witte de With’s façade

Het team van Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst Rotterdam, is stomverbaasd over het mysterie dat gisteren heeft plaatsgevonden.
Een kunstwerk, met afmetingen van 30 x 11m is verdwenen.

<begin reclame modus>
Between you and I is een eenjarige samenwerking tussen Witte de With en SKOR. Vier gigantische kunstwerken worden op banners van billboardformaat gepresenteerd aan de façade van het gebouw, in het Rotterdamse culturele hart aan de Witte de Withstraat. Between you and I maakt deel uit van Morality, Witte de With’s leidmotief van oktober 2009 tot oktober 2010. Tijdens Morality vinden er verschillende projecten en activiteiten plaats, waaronder twee tentoonstellingen die vrijdag 19 februari openen.
<einde reclame modus>

Gisteren is het eerste Between you and I kunstwerk, The Feast of Trimalchio van het Russische kunstenaarscollectief AES+F, nadat het net van de façade was verwijderd, gestolen. Terwijl de werkploeg de tweede banner installeerde, waarop een afbeelding van Michael Jackson te zien is, gesigneerd door de Duitse kunstenares Isa Genzken, lag het enorme net verwijderde doek even op de stoep, waarvan het spoorloos verdwenen is.

Witte de With’s directeur, Nicolaus Schafhausen, uit zijn verbazing dat een dergelijke diefstal bij daglicht heeft kunnen plaatsvinden, gezien het formaat en gewicht van het enorme doek. De kunstenaars en de politie zijn reeds geïnformeerd en zijn nu op zoek naar het kunstwerk ter grootte van een speelplaats.”

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4796 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. De nieuwste trend in tentoonstellingsmarketing, persberichtje halfbakken inbraak/ diefstal en dan maar hopen op opname in de ANP feed?

  2. Het anp pikt het niet eens op. Mijn heel serieuze vraag is waarom dit naar buiten gebracht moet worden via de wdw mailinglist? Vreemd, toch?

  3. Ik denk dat het vast een preview is op het volgende langslopende project: on immorality?

  4. “Of is het werkelijk waar?”

    Werkelijk waar. Een deel ligt nog achter, ander deel is klaarblijkelijk zomaar meegenomen – waar je een vrachtwagen voor nodig hebt, formaat en gewicht bezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*