Gedenkteken voor Theo van Gogh geen cactus

gogh280.jpg

Het winnende ontwerp, getiteld swallow my pride

Jeroen Henneman en het geheim van de complexe duiding:

“De spanning tussen de schreeuw en de gesloten mond verbeeldt volgens de 63-jarige Amsterdamse kunstenaar de complexiteit van de vrijheid van meningsuiting. Ook verwijst het monument naar het werk van Van Gogh. De zes buigingen van het kunstwerk geven een beweging aan, net zoals regisseurs in hun films veelal zes frames gebruiken om een opbouw naar een climax weer te geven. “

volkskrant.nl/binnenland/1138427902861.html

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4832 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. De lelijkheid, oh, de darmtartende lelijkheid! Het ding zelf, het verhaal erachter, ohmijngodohmijngodohmijngod!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*