Prijswinnend fotomoment Berlusconi

De nieuwswaarde is marginaal – zwaar tafelen met migrijn in het hoofd en dan ook nog eens geconfronteerd worden met vileine tegenstanders laat niemand onberoerd, zelfs een ex-president met gevoel voor eeuwigheidswaarde niet – maar de snapshot van het moment van neerzijgen is er niet minder theatraal om en iconografisch meer dan correct.

Berlusconi

Christus van het kruis (Link)

De papieren NRC bracht het prachtbeeld ook nog eens in zwart-wit, wat des te dramatischer uitpakt.

Berlusconi

(Trendbeheer’s mutilatie naar greyscale in fotoshop)

advertentie(s)

Denkt u zich eens in dat die hand op het hart van Berlusconi van Berlusconi zelf is. Dat is niet moeilijk in te denken. De gelaatsuitdrukking van de man rechts op de foto spreekt boekdelen. Die denkt dat ook.

Het is een uitsnede.

Berlusconi

Het Brabants Dagblad heeft respect voor de Circel van Giovani, pizzabakker in Ariverderci en groot sponsor van politieke evenementen. (Link)

In full force gaat wat verloren. Potentiele eeuwigheidswaarde wordt ingeperkt door onbeholpen typografie.

Van de nachtwacht is ook niet voor niets zonder omhaal een flinke ris afgesneden.

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4834 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Ja, een prachtige kruisafname. Is Silvio dan toch Jesus? En hoe mooi past dat zwakke typografische dan bij het totaalplaatje.. Deze moderne Jesus was al bijgeplamuurd en opgezwart, nu heeft zijn pr-team ook nog eens een monumentale commercio-religiso icoon van weten te breien.
    De greyscale is mooi JB maar misschien mag toch dat verkeerde lettertje erbij?

    ‘De cirkel is rond’ zou een mooie ondertitel zijn bij deze Jesu Berlusconi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*