Kindsoldaten tekenen

kindsoldaat

Beenschieterij door boze volwassenen (Link)

kindsoldaat2.jpg

Kindsoldaten geven blijk van een ongezonde voorkeur voor het tekenen van brandende hutten (Link)

kindsoldaat3.jpg

Ook de traditionele kookpot ontbreekt niet (Link)

flickr.com/photos/theirc/sets/72157600319472323/

theirc.org/where/the_irc_in_uganda.html

(Via Hugo SB)

(Zie ook Toegepaste kunst.)

Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4834 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

9 Comments

 1. “vluchtende neerkijkende man op fiets” in het onderste plaatje is een pareltje. Of wordt hij net in zijn rug geschoten?
  Beangstigend te denken uit welke koppies dit komt…

 2. Dit kan best wel eens een nieuwe hype worden, zoals Crash en A-one in de tachtiger jaren, zou mij niets verbazen als het Stedelijk bij hun tekeningen expositie binnenkort dit soort werk gaat tonen….

 3. ik vind het goed dat die kindsoldaten het op papier zetten zo kunnen ze hun gevoel kwijt/uiten!!!! welk ziek persoion het heeft verzonnen!!!!! om kinderen te gebruiken voor oorlog!!!! zo iets doe je nie!!!!!

 4. Dit is hevtig. ik heb een paar dagen geleden de film Wit licht gezien en ik vind dat de film heel goed laat zien wat die kinderen daar doormaken! respect voor alle acteurs en actrises. Ik hoop dat ik later ook iets kan doen met kindsoldaten, ik wil het graag. maar in ieder geval is het echt ziekelijk dat mensen het in hun hoofd halen om kinderen zo op te leiden als soldaat en het laten vechten en moorden! dat doe je niet!
  respect voor de kinderen van die dit hebben meegemaakt. ik hoop dat het goed met hen gaat en dat ze het zichzelf kunnen vergeven.
  Het is niet hun schuld.

 5. Die Marco is naast een gevoelig zanger ook een uitmuntend karakteracteur.
  zekah hevtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*