About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

 1. Wat ik niet goed begrijp – het heet de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2011 en het bestaat uit 10 duizend euro, ter beschikking gesteld door het Fonds Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst.

  Klinkt als de Fonds Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst prijs, publicitair ingebed in de Volkskrant, voor wie die 10.000 euro teveel was.

 2. Kunst en commercie gaan wel samen, maar tegen welke prijs. Fonds BKVB geeft voor een appel en een ei de Volkskrant alle ruimte tot reclame maken (voor zichzelf) en geeft ze 10.000 euro mee en dat had natuurlijk anders gemoeten: de Volkskrant betaalt de prijs en daarom heet het de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.

  Volgens mij is het niet erg dat het slappe knieen fonds wordt opgeheven.

 3. Het lijkt me goed dat er een dergelijke prijs is voor de genomineerden, de winnaar en voor de nl- kunst in het algemeen.

  Dat er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de prijs, de genomineerden en de prijs in krant en op tv lijkt me iets wat de kunst wel kan gebruiken, zeker nu.

  Wat de financiële constructie is lijkt me iets voor de betrokkenen. Daarover in debat gaan kan natuurlijk, maar we mogen wat mij betreft best meer op de positieve kanten letten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*