About [Redactie] 9033 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

11 Comments

  1. Volgens mij is het duidelijk dat een werk van een bepaalde kunstenaar is. Lijkt mij dat juist zij zouden moeten bewijzen met bijv. een aankoopfactuur dat het werk niet onrechtmatig is verkregen?

  2. Zijn wel meer voorbeelden van bekend: als bijvoorbeeld een galerie failliet gaat, zie dan maar eens je werk dat in stock is terug te krijgen, soms moet je daarvoor zelfs betalen aan de curator.

  3. Misschien moeten kunstenaars iets zakelijker worden en er voor zorgen dat werken het atelier niet verlaten tenzij ervoor getekend is.

  4. @ Alex,

    Ja, dat helpt de prijs wel te drukken..

    Galeries zijn over t algemeen ook al zelden bereid om de adresgegevens van klanten die werk hebben aangekocht door te geven. Terwijl zij dat als adviseur wel verplicht zijn..

    Maar ja, als Pietje en Keesje daarmee akkoord gaan, waarom zou gekke Henkie daar niet mee in stemmen?

  5. Bij het bladeren door de online catalogus vroeg ik me al af in hoeverre alle werken ook echt eigendom waren van de galerie. Lijkt me voldoende reden om deze veiling te mijden.

  6. In de veilingscatalogus staat werk van Edwin Zwakman vermeld als ‘maker onbekend’, werk van Peter Goin staat vermeld als van Ralph Goings (?). Bekende kunstenaars van naam en faam, het werk duidelijk herkenbaar. Werk van Frank van der Salm op 2 formaten (welke verzamelaar koopt er twee formaten van hetzelfde werk?). Vraagtekens? Blijkbaar heeft het veilinghuis geen enkele navraag gedaan om alle informatie juist weer te geven. Een beetje onderzoek had dit kunnen voorkomen. Wat een schandalige vertoning. En dat allemaal over de rug van de kunsten.

  7. en wat leren we hiervan:
    hou je administratie bij!
    ook als galeriehouder, verzamelaar, zoals ook als beeldend kunstenaar.
    en doe dat vooral voordat nú!
    want wie weet, anders is het ineens te laat. en onstaat er veel verwarring, ergenis en kwaad bloed, terwijl dat nooit de bedoeling was.

  8. Paul McCarthy, Untitled (from the Propo Series) voor 24.000 een koopje (schatting 30.000 – 50.000)
    en nogal wat de Ruijters inderdaad.

  9. consignatieovereenkomsten zijn geen gemeengoed in de Nederlandse kunsten, maar dat is misschien iets om te veranderen.

    Tragisch verscheiden moet niet bezoedeld worden door administratieve miscommunicatie.

    Ik hoop dat het gecorrigeerd kan worden op een waardige manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*