Toen er nog een muur stond

Toen er nog een muur stond

“Here we can see a GDR [East Germany] pioneer cleaning squad clearing away waste from West Berlin. In those days, people threw everything over the Wall: empty bottles, bins and diapers! For some, it was a political act and people would scream at the same time ‘Scheiss DDR’ (‘fuck the GDR’). I myself never threw anything over the Wall. It wasn’t my style.”

In de jaren 80 beschilderde Thierry Noir op eigen initiatief een kilometer aan Berlijnse Muur. Komend weekend opent er een retrospectief in Londen (logisch). Bij de Guardian een uitgebreid interview met Noir.

Theguardian.com/artanddesign/gallery/2014/apr/03/thierry-noir-graffiti-berlin-wall

Niels Post
About Niels Post 3554 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*