Pierre Huyghe

Kunstgiesserei, Pierre Huyghe

“For his contribution to Documenta 13, the Kunstgiesserei cast the “Liegende” (reclining figure) by Max Reinhold Weber (1897–1982) in concrete. […] the artist installed a beehive on the head of the statue in cooperation with the Kunstgiesserei and a beekeeper. To achieve this, a heating system was used to bring the dead concrete to body temperature. The bees had already entirely covered the head of the reclining figure by the beginning of the Documenta exhibition.”

Bij de kunstgieters uit het Zwitserse St. Gallen een mooie making of van Pierre Huyghes bijdrage aan de afgelopen Documenta.

Swiss-artfoundry.com/artistsprojects/pierre-huyghe/untilled-2012/ (via Atelierlog)

Kunstgiesserei, Pierre Huyghe

Niels Post
About Niels Post 3566 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*