Buitenbeelden in Saudi-Arabië

Buitenbeelden in Saudi-Arabië

    Golden age … Al-Qiblah (Direction of Prayer) by Julio Lafuente. Photograph: Ahmed Mater

“[…] the Saudi city of Jeddah was a pioneer investor in the shock of the new. As Ahmed Mater’s photographs in the book Sculptures of Jeddah show, this ancient city near Mecca is home to one of the world’s most spectacular arrays of open-air modern sculpture. Perhaps aware of the kudos its neighbours are getting from their Guggenheim branches and skyscrapers, Jeddah has just restored these modernist marvels and moved a selection into a new seaside sculpture park.”

Theguardian.com/artanddesign/2015/jun/01/sun-sand-sculpture-in-jeddah-saudi-arabia-joan-miro-jean-arp

Niels Post
About Niels Post 3567 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*