Erik van Lieshout – ‘Beer’ (2019)

Lachen, gieren en kromme tenen. Van Lieshout aan de haal met Heineken en zijn overburen.

“‘Beer’ documenteert de innerlijke controverses die Erik van Lieshouts aanvaarding van de prestigieuze Dr. A. H. Heinekenprijs voor Kunst in 2018 omringden. De beelden die in de loop van dat jaar werden opgenomen, beschrijven de wild onvoorspelbare sage die zich ontvouwt. Het winnen van deze prijs, die elke twee jaar wordt uitgereikt aan vijf internationale wetenschappers en één Nederlandse kunstenaar, leidt tot veel vragen voor de 50-jarige van Lieshout. […]”

Vimeo.com/417107717

Niels Post
About Niels Post 3567 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*