Ruangrupa @ Garage

Wat een feest weer en wat een verrassende uitkomst van iets waar ik vooraf zo mijn twijfels over had. Collectieve werkmethoden hoe modisch kun je zijn en wanneer leverde zo een insteek feitelijk iets op ooit? Collectief kleien dan houd je je hart vast. Als dat maar goed gaat.
Knettervette opkomst bij de opening maakt een welkome open plek in deze highend kunstplek zichtbaar waar voelbaar verbindend daadwerkelijk community ontstaat. Underdeveloped onderontwikkeld pun intended maar vooral ook under development. Hier gaan we nog veel van horen en zien komende maanden. Ik ga er ook koken stay tuned. Dat weten ze nog niet waarschijnlijk maar gaat heerlijk voor de bakker komen.
Samenwerkend kunstenaarschap is helemaal mijn ding niet ik gruwel bij de gedachte alleen al. Des te aangenamer dat Reza Afisina en reinaart vanhoe tot mijn verrassing een collectief hebben weten in en aan te zetten dat wel lijkt te werken.

De werken die heb ik eigenlijk niet bekeken. Ondergedompeld in een buitengemeen aangename heerlijke sfeer. Wat ook helpt is een open keuken bouwen in de tentoonstellingsruimte. En die dan gebruiken. In dit geval door Syriërs van de vluchtelingenboot.

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/underdeveloped-2024-09-14/

Wordt vervolgd/under development sfeerimpressie:

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/underdeveloped-2024-09-14/

About Jeroen Bosch 4761 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*