Welkom in de parkeergarage van nu: Art Rotterdam Central X NIO

Anouk Griffioen bij Devastator maakt een mooie crossover tussen kunst high-end mode, ook Underdeveloped bij Garage Rotterdam is een feest van kruisbestuiving. Contrast moet er zijn: Art Rotterdam Central hoofdkwartiert in een showroom van een electrische autoboer. Precies wat je denkt: vooral glimmende auto’s met hier en daar geen kalender aan de muur. Wie goed kijkt ziet kunstige k(l)eurigheidjes aan touwtjes gehangen.

Art Rotterdam Central toont glashelder hoe het niet moet. Een zieke geste haast; een grenzeloze performance maar dan van NIO die zich eigen in zijn vuistje lacht.

Kunst terug gebracht tot haar finesse, je reinste illustratie. Hoe flexibel en zorgeloos kun je zijn om daar tussen te hangen? De gemiddelde uitvaartvereniging is gezelliger.

Whitecube is het niet. Applaus voor het hout van MDRV.

Moeilijk te begrijpen Koen Taselaar. Van een afstandje net een omklapboek. Van dichterbij blijkt het aan touwtjes gehangen ten einde de prachtige houten lambrizering niet te pijnigen.

Dat het Taselaar is weet ik omdat ik het herken maar ook omdat Melly – als enige – een stapel flyers met KOOPT ONZE WAAR heeft liggen op een bijzettafeltje onder de werken.

De andere werken zijn geanonimiseerd. Of ik keek te slecht gehaast om weg te komen.

Een erg goed werk van de chinese kunstenaar NIO. Als een van de enige reageert zij op de omgeving in een subliem spel van verdubbeling. Fotografettes van mensen in de in de showroom glanzend gepresenteerde wagens.

About Jeroen Bosch 4761 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*