Jacob @ De Aanschouw

Hij hing er nog, heeft de eerste herfstnacht doorstaan, het werk van Jacob bij De Aanschouw, wissel nummer #1199, geopend de donderdagavond 21:00 uur bij cafë Hensepeter. Ik hield mijn hart vast voor de gevaarlijke combinatie dronken torren slierend over straat, harde herfstregen en straffe natte valwinden.

Het werk Bodybag is een niet veilig aan de binnenkant maar op het glas geplakte collage van gezeefdrukte vuilniszakken. Waar het gisteren een vrolijke lichtbak glas in lood geleek, was ik vanochtend aangenaam verrast: fijn gedetailleerd edel handwerk met nietjes en zo. Tof en kwetsbaar.

Die donderdag om kwart voor negen was ik nog zo ongeveer de eerste. Jacob was druk doende was met de voltooing van het werk. Nog geen twintig minuten later was het vanouds volle bak. Weer of geen weer.

Kort openingswoord curator van dienst Edo Dijksterhuis.

advertentie(s)

Met noot: Edo Dijksterhuis schreef het grote dikke Aanschouwboek bij elkaar en dat niet bepaald onverdienstelijk. Een leesbaar kunstboek kom daar maar eens om. Vreemd genoeg niet in de kolommen alhier. Een must/have/buy voor geïnteresseerden en betrokkenen en het geeft een mooi beeld van twintig jaar kunst in Rotterdam, los van de plaatjes. De Aanschouw is online overal verkrijgbaar. waanders.nl/nl/de-aanschouw.html Maar ook bij Hensepeter en ik meen bij Frank Taal.

About Jeroen Bosch 4765 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*