Voorstelling verzet

Wegens verhindering van de heer Wilders: voorstelling Geert Wilders Werken / een rechtzaak II van Jonas Staal woensdagmiddag twee uur in de rechtbank van Den Haag uitgesteld.

You may also like...

9 Responses

 1. NP says:

  Mooi is dat.

 2. JB says:

  Aardig is dat de heer Wilders ook zijn woordje *moet* komen doen, nog onduidelijk is of dat wellicht achter gesloten deuren gaat geschieden. In ieder geval niet morgen dus, het hoger beroep hangende de zaak Smakeloze Werken In De Berm, ook wel geheten Het OM Is Gek Geworden, wordt verzet. (Iets met ‘dringende kappersafspraak’ ving ik op.)

 3. JV says:

  Te begrijpen dat Wilders dit laat schieten. Met de produktie van Fitna heeft hij zich als politieke kunstenaar/activist definitief internationaal gevestigd, en de concurrentie achter zich gelaten. Ik Ben benieuwd of Staal dit ooit zal kunnen overtreffen.

 4. JB says:

  Hirsch Ballin coordineert staatsgeweld. Operatie nekschot al eerder in gang gezet.

  “Opruiende losbandigheid

  […]

  wetswijziging die nauwelijks opvalt in een reeks andere voorstellen die bijvoorbeeld strafverzwaring voor vrouwenbesnijdenis of deelname aan terroristische trainingskampen regelt: een beroepsverbod voor professionals die in de uitoefening van hun beroep ‘opruien’ of aanzetten tot haat.

  Het betreft slechts een zestal passages in een tientallen pagina’s tellend document dat Hirsch Ballin een dezer dagen naar de Tweede Kamer stuurt, maar de implicaties ervan kunnen vergaande consequenties hebben voor het artistieke en maatschappelijke debat in Nederland.

  […]

  Ook de kunstenaar hangt straf boven het hoofd. […] Vorig jaar zomer eiste het OM 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden tegen kunstenaar Jonas Staal omdat hij Geert Wilders bedreigd zou hebben door het plaatsen van herdenkingsmonumenten met ingelijste foto’s van Wilders. De rechtbank ging daar niet in mee, maar het OM probeert het in hoger beroep opnieuw.”

  http://www.nrc.nl/achtergrond/article1038665.ece/Opruiende_losbandigheid

 5. NP says:

  Ben benieuwd hoe dat in zijn werk gaat, een kunstenaar uit zijn beroep zetten.

  „Ontzetting uit het beroep is een zware sanctie. Het is evenwel niet in te zien waarom een persoon die zijn beroep misbruikt door in de uitoefening van dat beroep op te ruien of aan te zetten tot haat of geweld, niet uit dat beroep zou kunnen worden ontzet.”

 6. E.Rosie says:

  WEGENS GROOT SUCCES HERHAALD!

  (de geschiedenis?)

  ..je zou hopen dat het OM net zo effectief te werk gaat als bij de Hell’s Angels. “ALS ZE DIE NOG NIET KUNNEN PAKKEN…!” etc.etc.

  “opruiende losbandigheid” goeie naam voor een groepstentoonstelling…

  Hoe dan ook; sterkte en succes heer Staal.

 7. JV says:

  Deze berufsverbote lijken een uitvloeisel van de door Hirsch Ballin en Balkenende zeer omarmde communitarisme van Etzioni.

  http://www.groene.nl/2006/50/Het_stille_succes_van_de_Communitaristen

  (Adam Curtis kan zo wel documentaires blijven maken.)

 8. E.Rosie says:

  „sluitstuk van het zelfreinigend vermogen in de samenleving om het publieke debat op orde en binnen aanvaardbare perken te houden”.

  zelfreinigend?

  Den Nederlandsche maakbaarheidsideaal gone wild!

 9. JV says:

  Was dit nu het haatzaaien waar het OM door getriggerd werd? De datum is iig. pikant:

  http://gregoriusnekschot.nl/blog/index.php?title=hirsch_de_muilkorver_ballin&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *