Atelier Gottfried Helnwein

atelier Gottfried Helnwein

Geinig optrekje. Maar heeft er iemand in Nederland ooit van Gottfried Helnwein gehoord?

Schwarzenegger, Sean Penn, Marilyn Manson en Nicolas Cage kennen de artisticus wel.

Helnweins credo: ‘hoofddoekjes maken de man’.

helnwein.com/kuenstler/atelier/tafel_1.html

advertentie(s)
Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4757 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Om Uw vraag te beantwoorden: alleen geimporteerde Duitsers zullen Helnwein kennen en dan nog schamper van de ‘Blackout’ LP van de Scorpions.

    Zo te zien is hij nog realistieser gaan schilderen, – angstwekkender zelfs dan anno 1985 toen hij zich voornamelijk verbezigde met karikatuurachtige portretten: een meisje met vorken in haar gehemelte die haar mond open hield of een bebloede chirurg die een stomp van een sigaret oprookte; en daarnaast littekens: vooral veel en gruwelijk makaber. Desondanks een talent dat het een aard heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*