King Kong

King Kong

B-film moet B blijven

P. Jackson mag met drie ringen op zak alles van zijn financiers. Zo ook het bakken van een te lange film die in drie delen uiteenvalt.

Openen met de wederwaardigheden van een bezeten regisseur die een boot kaapt is aardig. P. Jackson laat de hele film zichzelf spelen. Uren varen is Das Boot. Eenmaal aangekomen op Skull Island gaat het tot vervelens toe van jetje.

Jurasica Park – de blonde del – laat zich iets te makkelijk inpakken door een harige aap met slechte adem. Er vallen 17 doden onder de crew en een sauriër of 90 legt het loodje. Ook een vagina met tanden – bruine sterspeler uit Alien(s) – mag een arm en hoofd afbijten.

advertentie(s)

Met Kong eindelijk verdoofd is het vervolgens hop in New York het Empire State Building beklimmen en afknallen die kutaap.

Het mooiste moment in de film is een Lüger moment. De Duitsche kapitein schiet een gore wilde precies op het juiste moment af. Wat de prominent aanwezige 7- tot 9-jarigen daarvan vonden in de middagvoorstelling weet Kijkwijzer alleen.

Architectuurfreaks beloeren alleen de laatste 20 prijzenswaardige minuten. New York, zonsopgang, Empire Statebuilding, dubbeldekkers, een blondje en een kutaap.

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. HO HO WE PRATEN HIER WEL OVER EEN FILM MET EEN GIGANTISCHE AAP HE, BEETJE RESPECT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*