De gruweltoren

Belle van Zuylen

De Belle van Zuylen – een opzetje van Burgfonds en de Architekten Cie, 262 meter hoog, lokatie Utrecht Leidse Rijn – is zichtbaar in een omtrek van maar liefst 50 km. Dat betekent dat zij dagelijks gezien zal worden door zo’n 5 miljoen mensen.

“This is my tower”

Wie de concept toelichting aandachtig bestudeert kan best wel eens tot een heel ander inzicht komen.

bellevanzuijlen.nl/my-vertical-city.htm

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Het ontwerp getuigd zowel in hoogte als in de design (pre-exploded top) van lef. De witte kleur en de gladde gevels van de impressie zijn technisch waarschijnlijk niet te realiseren.
    Of e.e.a. op de betreffende plaats gerealiseerd mag worden is twijfelachtig in een calvinistisch land. De hoogte ivm nabijheid oversized luchthaven, de fundamenten ivm ondergrondse zoetwaterstromen van Utrechtse heuvelrug richting ‘Groene hart’ in Z.Holland.

    Ook de inwoners van Parijs waren ruim honderd jaar geleden niet gecharmeerd van het ontwerp van ‘de’ stalen toren. Maar nog voordat de wereldtentoonstelling werd geopend waren er vele stemmen die afbraak na afloop wilden verhinderen. De toren van ingenieur Eiffel staat er nog steeds.
    (en ik vind hem lelijk.)

  2. Een echt mooie toren,eentje waar over gesproken gaat worden als ie er staat.De landmark van de oost poort van de delta metropool. bouwen die toren…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*