Het verval van Kiefer

Anselm Kiefer

Anselm Kiefer, Lot’s Wife, 1989 Oil paint, ash, stucco, chalk, linseed oil, polymere emulsion, salt and applied elements (e.g., copper heating coil), on canvas, attached to lead foil, on plywood panels,

Het oogt allemaal prachtig, stront op lood, maar het dondert na een paar jaar wel helemaal uit elkaar. Bron van zorg voor de eigenaar die zijn duur betaalde bezit uit elkaar ziet vallen, een uitdaging voor de gewetensvolle restaurateur.

Anselm Kiefer

“In a situation like this, the art conservator must respect the intent of the artist to develop an approach to the conservation of the painting. Kiefer himself has made it abundantly clear to museums and conservators that his works should be allowed to change and even deteriorate over time.”

clevelandart.org/exhibcef/consexhib/html/conLots.html

(Via cioran63.)

advertentie(s)
About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*