Affiches Public Health

veiligheid

Zoekt nooit – met lucifer of open vlam naar een gaslek / kleine oorzaken / groote gevolgen

“De collectie Affiches Public Health bevat voorlichtingsaffiches uit de periode 1914-1960 uit de collectie van de Universiteit van Amsterdam. De affiches behandelen onderwerpen als geslachtsziekten, tuberculose, kanker, tropische ziekten, bedrijfs- en verkeersveiligheid. Zij zijn afkomstig uit de gehele wereld. In de westerse landen werden ze meestal vormgeven door grafische kunstenaars, zoals E. Möllenkamp, Jacob Jansma, Louis Raemaekers, Ralph Moses en Rudolf Kratochvil. In Azië werd voorlichting aan de grotendeels analfabete bevolking vaak in de vorm van stripverhalen gegeven.”

dpc2.uba.uva.nl/cgi/i/image/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*