Art Amsterdam / kunstRAI 2006 (Overzicht)

Opmerkelijk I

Uitstekend verslag van zaken door Edo Dijksterhuis voor het Financiële Dagblad. Dus niet door een cultureel angehaugt tijdschrift of een standaard koerant met dito bijlage. Welke conclusie trekt u hier uit: is het FD extreem geïnteresseerd in zaken van artistieke aard of draait het op een kunstbeurs vooral om geld, handel en omzet en is het FD daarom zo pront aanwezig?

blogs.fd.nl/artamsterdam

De online oogst:

ctrlaltdelete.org/artamsterdam2006.html
artbbq.nl/art/1bbq1511-1520.htm
trendbeheer.com/index.php?s=kunstrai
sudsandsoda.com/notebook/archives/000954.html

Marcel van Eeden en Jeroen Bosch

Tonie’s Marcel Van Eeden en Jeroen Bosch

Flickr fotosets:
Tonie, Corrie, Amsfrank , Francisco
Alle foto’s met de tag kunstrai

Opmerkelijk II

Canvas Art

Van canvas-art geplukt op de dag van de opening van Art Amsterdam

De galerie met de aantrekkelijke medewerkster canvas-art was de enige galerie die op de dag van de opening op haar website letterlijk een stand van zaken toonde.

De site Canvas Art mag dan wat onbeholpen ogen, met diverse click to enters en een raadselachtige structuur, dat is altijd effectiever en professioneler dan de nog altijd niet bestaande webstekken van bijvoorbeeld galerie Gist Paul Andriesse of Arti Capelli.

Opmerkelijk III

Schneider

Spotgoedkoop prachtwerk van Stefanie Schneider

Terwijl de Olaf’s, de Dijkstra’s en de Struth’s er alles aan doen om kunstmatig schaarste te creeeren door lage oplages van grote werken – groot in prijs – pakt de Duitse galerie Lumas de zaken gans anders aan: kleine prints op 2mm dibond vanaf 200 euro. Oplage 100 / 150, formaatje platenhoes.

Noot: Een print van een vierkante meter 2mm dibond / plexiglas kost bij de Beeldfabriek 375 euro ex BTW aan inkoop.

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Toch opmerkelijk dat gistgalerie (geregged in 2000), paul andriesse (geregged in 2003) en articapell (geregged in 1999) niks met hun domeinnamen doen. Nog opmerkerlijker dat ze alle 3 wel een betaalde plek bij galeries.nl hebben. Tarieven kon ik niet zo snel vinden. Maar volgens mij is dat wel meer dan een paar tientjes.
    Ik denk echter dat deze galeries niet zo met het internet bezig zijn. Anders hadden paul andriesse bv allang de domainnaam van zijn best-seller http://www.marlenedumas.com geregged.
    Maar goed de namen hebben ze inmiddels, en een site kunnen ze elk moment erop gooien als ze willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*