Dick El Demasiado

Dick El Demasiado

Het Instituut voor Betaalbare Waanzin — bekend van radio, de G-Force koopvideo’s (met de kracht van de zachte G, zoals de eerste Brabantse oorlogsfilm ‘Boer of Duty’) en een click-club-classic website — heeft zijn activiteiten uiterst succesvol naar Argentinië verplaatst.

IBW-oprichter Dick Verdult maakt tegenwoordig in heel Latijns Amerika furore met zijn eigen Voor Mekaar Show. Dick El Demasiado is de uitvinder van de cumbia lunatica, of cumbia experimental, ook wel bumbia genoemd. Hij onderbrak zijn Europese tournee om afgelopen zondag zijn vierde album te presenteren in een club in Buenos Aires.

Ter gelegenheid van die Europese tour is nu de onmisbare eerste CD, No Nos Dejamos Afeitar (We Laten Ons Niet Scheren), gratis te downloaden:

canalcumex.com/…/mp3_cd01_index.html

Het eerste nummer van die CD, Mecha Flan, is meteen een instant zomerhit. De subversieve tekst (Om de bom te dansen, heeft men dynamiet nodig) zorgde ervoor dat het nummer op een anti-Bushcompilatie terecht kwam met onder andere Manu Chao. Tijdens de Amerika-top van vorig jaar werd de compilatie aangeboden aan Maradona en de presidenten Chavez en Morales.

Andere hoogtepunten: de clubstamper Pumpi Pumpi Pumpi met zevenvoudige bassdrum en het doorgesampelde draaiorgel van Noche Especial.

De overige albums, zoals het nieuwe Sin Pues Nada, zijn verkrijgbaar via Staalplaat:

staalplaat.com/search/catalog/14872

Sin Pues Nada

15 Comments

  1. Erm ja HvdR, bumbia stond in je stukje al gelinkt, de wonderschone boom, maar Verdults click club classic navigeert niet in eigenlijke zin. Ik geloof niet dat je vaak terug kan. Daartoe dient de mens directory te surfen. En zeg nou zelf http://www.canalcumex.com/brabodub/afbbrabodub/brabodub_top.gif i toch ook weer prachtig mooi?

    Overigens bij het eerste het beste dulle moment op het internet: hop, het instituut voor betaalbare waanzin in de click club classic gemikt (eerdaags).

    Ben benieuwd in hoeveel kliks je bij een mail/contactadres komt. (En in hoe weinig kliks je de weg volslagen kwijt bent.)

  2. als de gullie werkely wilde wisten wat cumbia experimental is, zullde gij de eens naar eindhoven gaan en festicumex beleven NU, dit weekeinde (30 jun, 1 en 2 jul) , da’s plezier voor vier. 12 latijnamerikanen (ofterwel) non-anglosaxoneamerikanen brengen hun tweede aardappel naar europa, dit keer in de vorm van sensueel waanzin en muziek. het durrst onderbegroot festival allertijden. van abbemuseum.nl/festicumex bv of zeker niet http://www.periferico.org/dickeldemasiado
    de dick el demasiado, humilde pero exagerado

  3. Dick loco sos lo más grande que me pasó en la vida estoy como loco con tu música, si todos los europeos fueran como vos américa estaría mejor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*