Sneak Preview Lantaren-Venster: Sabah

Sabah, Rubah Naddah, 2005

Sabah handelt over het multiculturele drama, Canadian style. Dus met kurkje op de schaar.

Dit stukje gaat dan ook helemaal niet over Sabah maar over een andere film, de Zondagmiddagvoorstelling LV: New York, New York. De enige echte flop van Scorsese, uit ’77. Liza Minelli is de zangeres die in het feestgewoel van 1945 versierd wordt door saxofonist Robert de Niro. Samen gaan ze toeren. De Niro speelt een laffe hork, Minelli een zich maar al te graag afhankelijk van laffe horken opstellend zangeresje. De Niro zit nog in zijn voorgaande rol van taxichauffeur (’76) en lokt argeloosje Minelli keer op keer uit de tent. Twee uur aan verwikkelingen van vervelende mensen, maar wel met een Scorsesiaanse production value.
De film is daarmee niet af: Minelli wordt ‘door hollywood ontdekt’ en mag nog een half uurtje aan show-scenes zingen zoals alleen Minelli kan. Deze 160 minuten aan film doen denken aan Showgirls.

‘NY,NY’ draait komende di en wo nog in LV.

http://imdb.com/title/tt0076451/ (NY,NY)
http://imdb.com/title/tt0325191 (Sabah)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*