PIEK!

Piek! Succesformule

In this werk PIEK! started with two passport photos: one of Selby and one of Sander. Both photos were provided with a little frame. These photos were sold for one guilder each in the gallery where these two pictures were exhibited, two red spots were placed next to the pictures. PIEK! made two new pictures of these images. These new images were also framed ( now there was 1 photo and 1 dot on both new pictures). The price of the new picture was doubled ( f 2,-). With the price also the format was doubled. These pictures were sold and the procedure repeated. (Link)

blabla

Vergeten Koffers April 1996 Groningen (Link)

kjhjkhjk marc bijl

Bijl had op de laatste Kunstvlaai een paar oranje bakstenen neergelegd met daarop de wervende kreet ‘Just do it’. Dat liet een collega-kunstenaar zich geen twee keer zeggen: hij greep de steen en gooide er een vitrine met boeken mee in Als bezoeker, schrijft Bijl, vond hij de actie éen van de betere werken’op de Vlaai. Als kunstenaar was hij er minder van gecharmeerd. […] Hoe lichtgelovig kun je zijn. Natuurlijk was Bijls boodschap niet, of in ieder geval minder goed aangekomen als er geen glas was gesneuveld. Maar denken in doelen, en het daarop afstemmen van een strategie, is wat Bijl, en de meeste kunstenaars met hem, niet wil. Is hun werk daardoor slecht of goed?. (Link)

piek.com

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Marc Bijl is juist wél een goede strateeg (IESI-factor 6). Zijn strategie is echter niet gericht op het ontketenen van subversieve actie of het uitdragen van een sociaalkritische boodschap. Maar op het in stand houden van een rebelse status, die hem verzekert van voortdurende aandacht bínnen de kunstwereld. Ontregelend, maar niet té.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*