Kim Zieschang @ Artstore Rotterdam

Kim Zieschang @ Artstore Rotterdam

“typemachineperformance Olympische Schlagkraft zaterdag 23.9.06, 20.00 uur bij Artstore (toegang gratis) een ‘Fräuleinmaschine’ uitgevoerd door 9 Duitse secretaresses onder leiding van Kim Zieschang”

“Olympische Schlagkraft’ is een verdere ontwikkeling in het werkcyclus ‘Fräuleinmaschinen / Les Machines Mademoiselles’, met die Kim Zieschang sinds 1998 in vorm van soloperformances bezig is. De ‘Fräuleinmaschinen’ gaan over de culturele vorming van het zittende, werkende lichaam. Ze zijn opgebouwd als een gesloten systeem uit mens, machine, werktaak, werkproduct en bijproduct (b.v. geluid). Een ‘Fräuleinmaschine’ heeft geen zin of bestemming.”

Kim Zieschang @ Artstore Rotterdam

Kim Zieschang @ Artstore Rotterdam

Kim Zieschang Bochum

Typemachineperformance Olympische Schlagkraft in Bochum

(Eerste en laatste foto © Gisela Schöngraf)

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*