Hinke Schreuders in Londen

Neo Rauch

Neo Rauch – Whitechapel Auction bij Sotheby’s (Link)

Van de Frieze Art Fair tot de Unilever Glijbanen in de Tate: een lekker weekendje uit.

“Londen, oktober 2006, een overzicht in twintig tentoonstellingen en zestig foto’s.”

Maar wat ik dan wil weten: is Hinke ook Carsten Höller’s glijbaan afgegaan en zo ja beviel het?

sudsandsoda.com/notebook/archives/000981.html

advertentie(s)
About Jeroen Bosch 4713 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Neuh, Hinke Schreuders is niet van de glijbaan gegaan, met de lange rij wachtenden als goed excuus – ze heeft het niet helemaal op makkelijke-pretpark-kunst, maar misschien oordeelt ze te snel en is het alleen de ervaring die telt.

  Nou ja, in ieder geval vond ik het zien van de glijbanen niet zo spectaculair, dus in esthetisch opzicht, ook belangrijk wat mij betreft, vond ik het maar zo-zo. Had in die enorme hal liever de paddestoelen van Höller gezien.

  Overigens is ook bij mijneen Frieze-journaal op komst.

 2. > de lange rij wachtenden

  Tis waarachtig net echt! En dan na de rijke ervaring naar de apres skihut om de hoek om te chillen.

  > Had in die enorme hal liever de paddestoelen van Höller gezien.

  Joop van der Ende en Centerparcs accepteren veel, maar ik denk niet dat ze helemaal alles ongemerkt over zich heen zullen laten gaan. Er moet verschil blijven tussen een publiek en een privaat gefinancierde pretpark al is het maar op grond van concurentievervalsing.

 3. Kijk uit naar Hinke’s Frieze-journaal. Als iemand in de tussentijd nog meer linkjes naar reportages heeft…

  Moet zeggen dat er wel ontwikkeling in de glijbanen van kunstenaars zit. Höller’s glijbaan is toch echt van een andere orde dan die van Alicia Framis, gepresenteerd in Stedelijk tijdens Peiling 5 (1996). Maar goed we zijn inmiddels ook alweer 10 jaar verder.

 4. Mooi verslag. Met dit erbij heb je toch nog even een completer overzicht wat er zien was. Vernam overigens dat Armen Eloyan ook enorm werd gehypt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*