De 9/11 messenset

stalo.jpg

Uit de aanbiedingenbak bij de kassa: 2,50 euro.

Nu te koop in de Gamma Blijdorp, vijf minuutjes fietsen van Zestienhoven: de Stalo messenset. Voor de luttele somma van 10 euro kun je met je vrinden 9/11 naspelen: een Onur Air in het WTC Rotterdam, een Transavia in een van de torens op de Admiraliteitskade, eventueel nog wat richting het Binnenhof, of Pernis. Succes gegarandeerd (als we de officiële verhalen mogen geloven).


Bij de Gamma ligt zulks zonder verder commentaar in de bakken. Een bouwmarkt doet niet maatschappijkritiek, en ook heeft Starink B.V., de Zutphense blisterverpakker, weinig anders te roemen dan de kwaliteit van hun produkt.

starink.jpg

Dus wordt het interessant als deze aanbiedingenbak niet bij de Gamma staat, maar tot kunst wordt omgebouwd. Een statement van een subversief artiest. Banksy doet 9/11. Bijl doet z’n statement bij de Documenta van 11 sept 2002 nog eens vrolijk over als enthousiaste standwerker op een volgende beurs in Miami, totdat de Behörden hem afvoeren. Kimberly Clark als marktvrouwen brengen de 9/11 Collection aan de man. Een rel op de Frieze Art Fair: Charles Saatchi roept met rood aangelopen hoofd: ‘aan politiek doen we hier niet!’

(Ook te koop bij de Gamma: alle powertools voor de betere martelkamer.)

3 Comments

  1. Moet je natuurlijk wel weten hoe je de piloten kunt overweldigen met een kurketrekker. (Ook wel geheten: de Afghaanse Techniek).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*