Groen Links: het redelijke alternatief

Groen Links is een rationele liberale partij met oog voor de toekomst (milieu, economie en mensen niet van hier) en grossiert in prachtpunten:

 • Versoepeling ontslagrecht zodat mensen makkelijker een baan kunnen vinden
 • Rijke ouderen betalen mee aan de AOW
 • Hypotheekrenteaftrek op de schop voor diegenen die dat niet nodig hebben
 • Belasting voor ondernemers omlaag, gekoppeld aan invoering verbruiksbelasting voor diezelfde ondernemers
 • De 26.000 slachtoffers van ambtenarij krijgen een verblijfsvergunning
 • De JSF waar-ie hoort: op de schroothoop
 • X miljard extra in onderwijs

Trendbeheer kan niet doorgaan, want zo goed heeft trendbeheer het partijprogramma nu ook weer niet gelezen.

Het lijkt verdrie wel alsof Groen Links de VVD is die we nodig hebben: een helder economisch beleid en de andere thema’s milieu, onderwijs, terrorisme en vrijheid van meningsuiting liberaal benaderen. D66 kan wel inpakken, maar dat wisten we al.

“Minder oorlog” staat op punt 10 op de kwootbare shortlist. Kom daar maar eens om bij de andere partijen. Wie wil er nou geen minder oorlog? Er heeft overduidelijk een genie achter de schrijftafel gezeten.

Door het veelvuldig gebruik van het begrip EKOnomie is Groen Links bovendien genomineerd voor de prestigieuze Seth Gaaikema Award.

En dan de twee topkandidaten.

Femke Halsema

Femke, geen familie van Frans

Femke Halsema is een vakvrouw met kennis van zaken. Ze is intelligent en heeft gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

Op nummer 4 van de lijst van Groen Links staat echter – en dat weet u misschien nog niet, als u met al uw oogkleppen op niet dagelijks al het nieuws volgt – Mariko Peters.

Mariko Peters

Mariko Peters

Mariko Peters is het geheim van Groen Links.

Nu begrijpt trendbeheer wel dat je een geheim moet bewaren, anders is het geen geheim meer, maar troefkaart Peters heeft trendbeheer te weinig gezien op TV. Intelligent, betoverend, beloftevol, diplomaat. Diplomatie is een voorwaarde voor overleving in de politiek. Ze is juriste, maar dat geeft in haar geval niets.

Trendbeheer is verliefd op Mariko Peters. Het bindend stemadvies van trendbeheer luidt dan ook, mede ingegeven door de glasheldere inhoudelijke argumenten die u als weldenkend mens natuurlijk ook onderschrijft: Groen Links, nummer vier.

(Anders gaat het land kapot! Of zoiets. Voor de minder intelligente lezers van dit normaliter voornamelijk op kunst- en beeldcultuur georienteerde podium.)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

17 Comments

 1. Spat op tijd, ik sluit me hier graag bij aan en uw argumenten versterken mijn overtuiging in hogen mate!
  Die vroegere club van Van Baalen moeten we overigens niet lichtzinnig over doen, ik heb ze van nabij meegemaakt en ben zelfs door een Utrechtse variant een kroeg uit gemept. Daar kan niets goeds uit voortkomen!

 2. Mooi gedaan, morgen neem ik uw stembekentenis op in het op Sargasso te publiceren lijstje: “Wat stemmen de Grootste Loggers en zij daar zelfs nog boven staan?”

 3. STEM ALLEMAAL LIJST HANDSMA!
  het redelijkSTE alternatief:

  – transparante deelname in de haagse politiek.

  – afblijven van de hypotheekaftrek.

  – files verminderen

  – gedane zaken nemen geen afkeer

 4. “De gedane zaken die geen afkeer nemen” is een mooi iets…
  Die transparantie zit ook wel niet snor en over welke hypotheek gaat het nu helemaal?

  waar kan ik stemmen op zulk een mooie partij?

 5. LIJST HANDSMA dus,
  reeds!
  zo is het, zo liggen de zaken ,en dan zeg ik:
  het KAN allemaal!
  jongens, laten we nie tet beroerd zijn om de club de rug toe te keren,
  laat je ZIEN!

  was getekend,
  f.b. handsma

 6. Ik had me graag opgegeven als tweede op de kieslijst maar moet vanwege het te groot dadaistisch gehalte van de Partij verstek laten gaan.
  Ik splits me dus af en ga verder onder de naam Lijst Handsma.
  Voor Segbars en een anti-dadaisstische Toekomst met wat meer Ijs en Weder dienende: stem Handsma!

 7. PARTIJ VAN DE DIEREN ……..OOK LEUK
  GROEN LINKS …..OOK LEUK

  MAAR ALS JE GEEN STEM KAART JE IN DE BUS KREEG ZO ALS IK EN NOG ENKELE BEJAARDE FLATS TE KNOR

  IS HET EEN GEWOONEN DAG ……ALS EEN ANDER BIBBEREND ARTISTIEK
  ……

 8. om te stemmen op LIJST HANDSMA heb je geen stemkaart of pas nodig!
  dat is het MOOIE!
  en dan zeg ik:
  laten we kijke naar de punte ndie LIJST HANDSMA in petto heeft!
  na de 22ste kijken we dan wel weer verder,
  maar één ding kan ik u allen zeggen:
  LIJST HANDSMA verkondigt geen pietpraat,
  maar KLARE TAAL!

  was getekend,
  f.b. handsma

 9. Zijn politici belachelijk?

  “In de eerste plaats zullen ze een sterk klassenbewustzijn dienen te ontwikkelen, niet in de Marxistische betekenis, maar in de betekenis van het erkennen dat er een duidelijk onderscheid bestaat tussen belastingbetalers (de onderdrukten) en de belastingconsumenten (de uitbuiters). Politici als agenten van de staat leven parasitair van de arbeid van belastingbetalers. Daarom, in plaats van ze te bewonderen of zich met hun te willen associëren, dienen politici (en dan hoe hoger hun plaats) met minachting en spot behandeld te worden, als keizers zonder kleren.

  De politieke klasse en hun intellectuele lijfwachten, leraren en professoren, dienen te worden gedelegitimeerd als zichzelf verrijkende fraudeurs, en democratie in het bijzonder dient te worden aangevallen als een immoreel systeem waarin de ‘have-nots’ zichzelf electoraal het eigendom van de ‘haves’ toeëigenen. Politieke activiteiten, als ze überhaupt dienen plaats te vinden, dienen beperkt te blijven tot lokaal niveau en moeten gemotiveerd zijn door het streven naar decentralisering, of beter, afscheiding.”

 10. Wat grappig, mij viel ze ook stom toevallig op en haar CV (iets anders heb ik niet om op af te gaan) spreekt me aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*