About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Mooi werk inderdaad maar wellicht niet meer terzake doende? Het schijnt dat deze soort van kunst is doodverklaard; Hans den Hartog Jager bericht dit althans dat deze lijn voorlopig als failliet moet worden gezien. (Link volgt, artikel is nog niet online).

  Hij concludeert dit aan de hand van een tentoonstelling in het GEM waar weer volop wordt geverfd, met veel dingen en zo te zien..
  Deze tegenstelling wordt telkens weer tevoorschijn gehaald om een soort van tegenstrijdigheid aan te duiden. Wellicht dienen de heren kunstcritici wat verder te kijken dan naar de aantallen vierkante meters die van visuele informatie worden voorzien. Het ene veelgeverfde is het andere volgeverfde niet, en het ene minimalistische niet het andere weggelatene geschilderde.

  Het GEM overigens waar op dit moment de conservator Roel van Arkesteijn ontslagen wordt omdat de beste man durfde te zeggen wat niet gezegd mag worden: dat de Oude Mannenclub van de Heren Musea Directeuren inmiddels misschien wel op een te oude leest denkt en programmeert.
  Foei Roel!! Dat mag niet hoor…
  Het lijkt een beetje op die oude vertrouwde Stasi-periode waar werknemers en burgers ook niet mochten klagen. Alles war rosig und fein, nicht wahr?

  Axel zet hem op.
  Roel zet hem op.

 2. Als Roel van Arkesteijn echt op basis van het bewuste artikel is ontslagen …………

  Je moet in dit land denken wat je wilt zeggen i.p.v. zeggen wat je denkt.

  Schande

 3. Over het vermeende ontslag van Roel van Arkesteijn, chmkoome heeft de NRC-links en het ganze verhaal gekwoot, denkelijk voor niet abonnees http://blogger.xs4all.nl/chmkoome (geen directe link mogelijk op moment van schrijven)

  Over Axel Reusch: vooral de boven getoonde Sugar In en Sugar Out: fenomenaal. En dat is een eerste en directe reactie. Leuk om eindelijk weer eens ergens door getroffen te worden.

  Iets dood verklaren is bijna zoiets als de tweede wereldoorlog erbij halen: wie dat (als eerste) doet heeft op voorhand verloren. (Pastors bewijst het maar weer eens.) (Slim Jack, om de Stasi’s erbij te halen! Jou pakken ze niet!)

 4. Roel heet niet van Arkesteijn, maar gewoon Arkesteijn zonedr meer, voor de volledigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*