Bik van der Pol

Bik van der Pol

In the project space of the museum, a 1:1 reconstruction of a ’ready-made’, a billboard advertisement from New York by Absolut with furnishings by Ikea, was installed. […] how habitable is reality actually, and for whom? (p 146 – 147)

Bik van der Pol

The Shower Piece is a reconstruction of the shower of Arno van Roosmalen […] The Shower Piece is a copy of his shower at home, for him the only place to think and to reflect.(p 236 – 239)

bikvanderpol.net/

About Jeroen Bosch 4652 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

15 Comments

 1. Is dat een impliciete kritiek Mrs. Deane of staat er slechts wat er staat? And what’s with the English? You finally lost your marbles?

 2. Ah! Jack, my friend….nee, ik heb niet mijn knikkers verloren. De citaten waren in het Engels, dan reageer ik impulsief terug in het Engels. Is mijn tweede taal, nu ja, mijn gedeelde eerste.

  En ja, er staat wat er staat. Ik vind dat het werk beter werkt op hun eigen website dan hier als los plaatje op trendbeheer. Da’s geen kritiek, da’s een observatie van persoonlijke aard.

 3. Tja Engelands. Sommige mensen zweren erbij.

  Bovenstaand zijn inderdaad twee samples uit een site waar veel meer werk staat. Eigen aan trendbeheer om een ding – soms twee – ergens uit te pikken. Kan moeilijk de ganze site sampelen. Zou ook niet eerlijk zijn.

  (Hoofd)link verwijst naar de site.

  Direct linken kan niet vanwege het ‘creatieve’ gehalte van de site van Bik van der Pol. Een site als een boek. (Een keuze van de kunstenaars en/of van de sitebouwer.)

  Bij de onderschriften bij de beide werken heb ik aangegeven waar je eea kunt vinden. Daar kun je ook meer beelden en meer tekst vinden.

  Beide voorbeelden zijn overigens niet helemaal willekeurig maar contextgevoelig.

 4. Op de fiets naar huis bedenk ik me dat de reactie van Mrs. Deane grote kans maakt op de meest onbenullige reactie op een post in trendbeheer in het jaar 2006. (31 december worden hier de jaarlijkse lijstjes gepubliceerd.)

  ‘t Is van het niveau ‘In het echt vind ik het werk toch beter.’

  En ook dat is nogal wiedes. (Opmerkelijk als het anders zou zijn.)

  En dan ook nog op zijn Engelands.

 5. rotterdams trots wat mij betreft /

  die site zit wel goed in mekaar (door dj goodwill) onder het mom als je meer plaatjes wil moet je het boek maar kopen.

  bij die replica-douche vraag ik me wel af- zou hij m ooit uitgeprobeerd hebben?

 6. JB, ik had mijn opmerking erbij gezet enkel als aanmoediging voor andere bezoekers om vooral te gaan kijken op de site van BikvanderPol, omdat het werk daar veel mooier is dan je zou vermoeden van de wat kaal aandoende snippets hier op trendbeheer. Dus: opmerking gemaakt ter ondersteuning van jouw selectie, om die mensen over de streep te trekken die, net als ik, niet geheel overtuigd waren door het door jou gebodene in tekst en beeld. ‘t Staat je vrij uiteraard dat onbenullig te vinden.

 7. @jeroen
  “die site zit wel goed in mekaar (door dj goodwill) onder het mom als je meer plaatjes wil moet je het boek maar kopen.”

  De site is verzorgd en biedt veel informatie. Er zijn keuzes gemaakt waar ik minder gelukkig mee ben. Het internet is geen boek. Framesetted javascripten is technisch bezien niet nodig. Het riekt meer naar – wellicht naieve – vormveging dan naar een mom. (Ook als je een boek wilt verkopen, wat mij niet de insteek lijkt, eerder een portfolio online dan dat, is het straf slim je te laten googelen.)

  @Mrs Deane

  Ah. Een aanmoediging te gaan kijken op de site. Dat was de bedoeling van je initiele comment. Gans misverstaan. Tja, dat engelands he? Toch een heel andere taal. Voor je het weet word je op het verkeerde been gezet.

 8. @JB
  ja en nee
  lijkt me hun bewuste keuze het boek (hun analoge catalogus) boven google ed. te stellen.

 9. Ja maar nee, dus edoch mits. Je zult maar stad zijn, anno 2006, met een trots – berstensvol Untitled Documents v4.01, berstensvol MM_findOpenSetZut().

 10. @ jeroen: jazeker, gedurende een week of twee (ongeveer in 1995) zeer intensief gebruikt. Liesbeth Bik en Jos van der Pol hadden samen met Hans Snoek en Jeanne van Heeswijk het uitermate gastvrije project REST opgezet, waarbij zij mensen de gelegenheid boden om zich buiten de dagelijkse beslommeringen om (REST verwijst niet alleen naar ‘rust’, maar ook naar ‘restant’, ‘overblijfsel’) te kunnen wijden aan iets waaraan men behoefte of zelfs een noodzaak voelt. Ik was al jaren als een dolle aan het programmeren en organiseren (breedte) en had grote behoefte aan een geconcentreerde ‘omgang’ met kunstwerken (diepte). Het was mijn tekortkoming dat ik daar zelf geen gelegenheid toe kon creëren. Enfin, op uitnodiging van het REST-team verbleef ik enkele weken in een mooie atelierruimte en deed niet anders dan elke dag een ander kunstwerk beschouwen en beschrijven (een erfenis van mijn docent Hans Locher en even geestverruimend en verblijdend als een gemiddelde champagnetherapie) en in het verlengde daarvan poogde ik over een en ander na te denken. Ik kan het iedereen die in de kunstwereld werkt aanraden; ik zou degene die het verplicht stelt zelfs lauweren. Het atelier was mijn ‘woon- en werkruimte’; alwaar dus ook die douche. Een totaal onverwacht prachtgeschenk van Bik Van der Pol.

  JB, de contextgevoeligheid die uit je selectie spreekt is prijzenswaardig; narra, histo, perso, evo en meta in prima balans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*