Sneak Preview Lantaren-Venster: Paris, je t’aime

steve.jpg

Paris, je t’aime, 22 verschillende regisseurs, 2006

16 Schetjes in en om Parijs in twee uur, van regisseurs van naam. Dat is circa 7,5 minuten per deel. Voordat je enige waardering of hekel kan krijgen zit je alweer in het volgende deeltje. Halverwege de film ben je de eerste alweer vergeten, dus biedt het laatste beeld voor de aftiteling een handig matrixbeeld van 4 bij 4 zodat je weer herinnert waarover het gaat. Merendeel lijken aardige schetsen van luie regisseurs, sommigen weten het al in de toegemeten 7,5 minuten te verpesten.
Met 9 delen van 13,3 minuten had het ook gekund.

imdb.com/title/tt0401711/

1 Comment

  1. Een straf staaltje promotion de Paris – mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke VVV, afdeling brandmarketing, zou je denken. Paris, ah!, c’est l’amour! Met in retrospectief de ene schets nog briljanter dan de andere. En alsof regisseurs van naam en faam zich eigen in een flapboek als cinematografische ansichtkaart vol verve presenteren aan potentiele geldschieters voor hun volgende rolprenten.

    Wat node mist is een officiele site waarop elke regisseur extra pitch plaats t door verstrekking van online beeld want na zestien ultrakorte schetsjes is rap van alles vergeten.

    De Koons zijn sterk, Steve Buscemi wordt op zijn bek geslagen, Gurinder Chadha met fransoos/moslemitisch puberdwalen is politiek correct aanstekelijk geil en de laatste ansichtkaart van weet-ik-het overstijgt allo allo met verve.

    Het lijkt wel een VHS-festival maar dan met grote namen. En met scripts voortdurend vol verrassing. En met acteurs. En met stijlvaste regisseurs.

    Geen idee wat zo’n film als versnipperde reclamespot nou gaat doen. Wordt zoiets nou een bescheiden filmhuishit, indien een paar weken achtereen geprogrammeerd? Zou goed kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*