Hans op de Beeck @ Ron Mandos

“het is een hele grote ruimte gevuld met een klein beetje rotzooi, in plaats van de overgeschilderde troep kunnen er zeker 20 studenten wonen in dat pand van hun, pure ruimte verspilling en het heeft niks meer met kunst te maken. Het is net zulke rotzooi als SMCS heeft staan, men vind daar verbrande brommers met verf besmeurt ook kunst, ik noem het zuur verdiende belastinggeld weggooien!”

Een brommer met verf besmeurd, dat is natuurlijk geen kunst, maar verder zijn de wakkerste reacties van Nederland gaapverwekkend voorspelbaar. Onvoorstelbaar chagrijn, misnoegen en blinde haat strijden om de voorrang. De personen van het jaar bezwijken onder enorme druk en de zware last van verantwoordelijkheid.

telegraaf.nl/binnenland/57192761/Witte_koffietafel_als_kunst.html

ronmandos.resourcestudio.nl/[…]hans_op_de_beeck

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

 1. Nah, d’r komen wel mooie dingen aan hoor in het Stedelijk. Dat Docking Station van Martijn is aardig. Paul Chan komt binnenkort, een solo van Neo Rauch staat op stapel en volgens mij krijgt Mik ook een grote (internationaal reizende) solo nog in dat postkantoor (ja, ja, hij wordt verwend, nu heb ik gehoord dat hij voor Venetië geen echt nieuw werk gaat maken, maar Raw Materials uit het Bak gaat bewerken voor dat paviljoenske van R. Vooralsnog is dat wat mij betreft echter nog een gerucht.)

  En, JB, het Stedelijk is te moeilijk voor Trouw-lezers. Dat moet je maar één keer per jaar doen…

 2. Maar goed.. volgens mij was allang established dat de Telegraaf aan goede recensies de ruimte biedt en dat de discussie hier gaat over de perceptie van het publiek over het ‘beeld’ des kunstenaars.
  Ik bestrijd RR’s bewering dat dit ‘zootje’ pas door de mogelijkheid van reacties op het internet weet hoe het gesteld is met de perceptie van dat publiek. Laat ik althans voor mezelf spreken. Wat dat betreft nam u dus mijn autonome gedachte ongeacht mijn beroep etcetra niet erg serieus. En ik ken de helende werking van zelfrelativering.

  Welkom overigens bij het ‘zootje’. U lijkt me gezien uw invoering in de materie een aardig exemplaar van dezelfde elite.

 3. Dat heb je goed gezien Jack! Als ik de mensen in dit blog als ‘zootje elite’ aanduid, dan maak ik daar zelf dus ook automatisch deel van uit. En zo was het ook bedoeld.

  En – om voor mezelf te spreken – ik weet ook wat de algemene perceptie aangaande kunstenaars is, maar de diepte van de banaliteit van die perceptie (maar vooral de pure haat en chagrijn) heb ik pas goed leren kennen sinds die vox populi zo één-op-één via de reageerblogs van onder meer kranten en fora tot mij komt.
  Vandaar dus die toevoeging mijnerzijds aan alle andere autonome gedachten in dit blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*