IFFR: Aachi & Ssipak

diapers1.jpg

Stront aan de knikker

Grote smurf

Grote smurf geeft hem van jetje

Joe Bum-Jin

Joe Bum-Jin heeft acht jaar gewerkt aan Aachi en Ssipak maar is daar heel normaal onder gebleven.

Verreweg de beste animatiefilm die ik zag dit filmfestival. Een uitstekend concept – de toekomstige wereldeconomie draait op stront dus goed schijtende mensen zijn waardevol, het goed nee uitstekend poepende vrouwtje Beautifull die er ook als zodanig uitziet is vervolgens de inzet van een 130 minuten durende gangwar – biedt naast heel veel kleurrijk geweld erm heel veel kleurrijk geweld. Met een openingsscene van formaat – tot smurfen gemuteerde dwergen overvallen met succes een stronttransport maar worden allemaal netjes afgeknald door een cyborg op een turbobrommer: het is lang geleden dat ik zo gelachen heb.

De film gaat he-le-maal nergens over en dat niks wordt meer dan voortvarend in beeld gebracht. De zuid-koreaanse regisseur en tekenkoning Joe Bum-Jin heeft oog voor detail. Exploderende hoofden, exploderende smurfen, exploderende explosies: straf in beeld gebracht straf geweld met een bite.

De poep-o-rama van Joep van Lieshout – wat je erin stopt komt er bruikbaar weer uit – ingebed in violence & greed en violence & violence.

Officiele site: aanss.com

filmfestivalrotterdam.com/eng/sea[…]ba84

Zone5300 recensie I: zone5300.nl/special/iffr2007/400/

Zone5300 recensie II: zone5300.nl/special/iffr2007/417/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Poep, drugs & geweld wat wil een mens nog meer? Er zijn nog kaarten voor zaterdag online te bestellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*