About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

35 Comments

 1. “Rotterdamse Kunstenaars als Marc Bijl, Jeroen Jongeleen en Erik van Lieshout hebben ons geinspireerd”

  de Kimerly Clarks in NRC afgelopen zaterdag 1 april

  (het zal dus wel een grapje zijn…)

 2. @Marc, afgelopen zaterdag was 31 maart; je zou wíllen dat het een grap was.

  Ik respecteer de 3 kunstenaressen, maar Kimberley Clark is wel een van de meest treurige verschijnselen van de laatste tijd. Styling van doelloosheid. Ofwel het artikel in NRC was beneden peil, ofwel het legde haarscherp de totale vrijblijvendheid van KC bloot.

 3. …ik dacht dat de inspiratiebronnen veelvuldig Febo-bezoek, coma-zuipen, straatprostitutie, greffitie, voetbalhooliganisme en fotolog waren, blijkt het gewoon kunst te zijn!

 4. Het is natuurlijk geen styling van de doelloosheid maar van het socialistisch wereldbeeld.
  KC is tegen of in iedergeval kritisch ten opzichte van consumeren, religie en individualiteit.

  Een analyse die door vele in de kunstwereld gedeeld wordt!

 5. Hmm… Ik lees in het interview in NRC: ‘als je als vrouw je kont laat zien is dat natuurlijk heel vreemd’.
  Opgetekend uit de mond van Ellemieke.
  Ik vind dat overigens niet zo heel vreemd- dat vrouwen hun konten laten zien- maar dat terzijde.
  Wat Iris zegt: ‘we willen provoceren, al gaat het ons niet om het opzoeken van grenzen, maar om het uiteindelijke beeld dat het oplevert’, dan zie ik een beeld dat eruitziet alsof drie dames op een vuilnisbelt staan.
  Als Tent dat wil laten zien, dan hebben ze inderdaad de goede keuze gemaakt door deze ‘rommel’, of ‘troep’ of noem het hoe u wilt, ‘kunst’ voor mijn part, in huis te halen.
  Je kunt best ook geen uitspraak doen.

 6. We wanna fuck, we wanna fuck, we wanna fuck M.B, J.J, & E.v.L.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Machteld houdt van de buitenruimte en Nederland van bovenstaande namen…wij ook!!!! (zowel op vakgebied als in bed) en hebben wij optimistisch over hen gesproken…

  Ik wist echter niet dat ze aan grafitti deden trouwens!
  jullie stiekemerds!!!!

  ‘k Ga effe de kattebak verschonen

  yours, Kimberly

 7. Lees nu net t stukje van Rogier, was iets eerder nog a.h. schrijven vandaar pas later gezien…

  Heb je de show gezien?
  Ken je ons werk langer?
  Of baseer je je op de krant?

  Mag t best kut vinden hoor, geen probleem, ben gewoon benieuwd naar je kritiek….

 8. en t laatste stukje…
  zie ik weer nu pas…
  Ben jij een oude fiets?

 9. Iris, laat ik het zo zeggen; voor vrouwelijke charmes ben ik natuurlijk ook niet ongevoelig, maar ik vroeg mij ter dege af van wat de heer Hoeksema er nou van vindt.
  Het lijkt mij nu zo een typisch geval dat de schoonheid van de vrouw zoals ik die ervaar niet echt volledig tot z’n recht komt. Misschien zelfs wel wordt ondergesneeuwd. En ik vroeg mij terzijde af of dit nu wel de plaats is voor een discussie daarover.
  Met groet.

 10. Ik denk dat Anton ‘t wel leuk vind,
  via hem hebben we ons binnengeneukt bij TENT!

 11. He ja, van die open doelen.
  Ik kan het nooit laten, om er toch iets in te schieten.
  Ik ben dan ook zo een rotjong…
  Slaap lekker ook, jij.
  En ik kijk uit, naar het verhaal van Anton.

 12. Ik voel binnenkort de geheel nieuwe rubriek ‘Chatbeheer’ aankomen: De plek om in de nachtelijke uren aan het kunstdiscours deel te nemen…

 13. Wauw, in het echt klinkt Kimberly Clark al net zo inteligent en genuanceerd als het werk zelf. Dat is wel zo consequent in ieder geval.

 14. Ik was gisteren nog even wezen kijken in TENT. Ik vond die trashhoop met figuur erop errug tof, de rest was meer van hetzelfde wat mij betreft. Ik mis soms wat nuance? Mijn favoriete KC is nog steeds dat beeld in Athene en dan de fotologversie natuurlijk dat ze op de stoep zit in plaats van de galerie.

 15. Met het discours rond deze topic verwees ik naar een aantal inhoudsloze nachtelijke heen-en-weer chats op deze pagina. Hoewel het woord in doorgaans gebruik inderdaad lastig is te noemen, was mijn gebruik ervan slechts cynisch.
  &
  Chatbeheer of Chatcabaret – het verschil is dat bij de laatste het publiek zich stil dient te houden. Wellicht dat dat inderdaad een betere richting is.

 16. gimme an issue and i’ll give you a tissue zong lou reed ergens rond 1970.
  goede kans dat dat een Kleenex van KC zou zijn geweest.
  giv’em tissues KC!

 17. …de beste “grap” vindt ik nog wel dat ze “pas een half jaar oud” is die Kimberley en al in Athene, London en New york is geweest. Zeg nou zelf; over wie zegt dit meer?
  Mijns inziens heeft KC met “rauw” “provocatie” en “stedelijke buitenruimte” niet zo veel te maken. Met marketing daarentegen een hoop. Wat dat betreft; Respect voor die bitches swa. Keep it street.

 18. @ewoud: ja dat vond ik altijd een goeie zin, hij zong dat op de live cd take no prisoners tijdens het nr sweet jane. Ik vind het een van zijn leukste platen omdat ie alleen maar ontzettend aan het kletsen is (en nog niet zo’n ontzettend pretentieuze zeikstraal), erg grappig. ik was het helemaal vergeten totdat ik je reactie las, dus thanks for reminding me…

 19. @miriam:ja ik ook en graag gedaan.
  t is me trouwens opgevallen dat jij (buiten Iris van KC, dus dat telt ff niet) de enige vrouw bent in bovenstaand rijtje reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*